Virtual Engineering

Ontdek de kracht van Virtual Engineering: vandaag is de toekomst!

Eerst zien, dan geloven. Dat is waar je als engineer of projectmanager geregeld tegenaan loopt. Zeker in discussies met stakeholders, specialisten en opdrachtgevers. Hoe kun je zorgen voor beter inzicht, minder ontwerpfouten en meer overtuigingskracht? Door het toepassen van de nieuwste technieken en software is het mogelijk om door middel van een bril de voor/door jou gemaakte 3D ontwerp te lopen.

Hoe kun je zorgen voor beter inzicht, minder ontwerpfouten en meer overtuigingskracht?

Het antwoord hierop is Virtual Engineering. Dankzij technieken zoals Augmented Reality (een virtuele laag geprojecteerd in de werkelijkheid) of Virtual Reality (werkelijkheid via een afsloten bril) is het ontwerp in een mum van tijd gemaakt. Dit maakt Virtual Engineering tot een krachtig instrument binnen het ontwerpproces van jouw project.  

Bij engineeringprojecten hét communicatiemiddel

Het communicatiemiddel met stakeholders. Hoe? Wij laten onze opdrachtgevers zelf de nieuwe werkelijkheid ervaren. Dit kan d.m.v. een VR-bril of met een HoloLens (op locatie). Met één van deze brillen op kun je in het 3D-model in- en uitzoomen; de juiste verhoudingen zie je direct; je kunt real-time aanpassingen doen (HoloLens) en het effect ervan toetsen. Dit resulteert in minder discussie, meer inzicht en draagvlak voor onze ontwerpen/plannen.

Ontdek denk- en ontwerpfouten

Met de beste specialisten en allerlei software haal je nog net niet alle ontwerpfouten uit het model. Ook wij liepen hier tegenaan. Hoe kan dat? In de meeste gevallen, omdat mensen het lastig vinden om de vertaalslag te maken van ontwerp naar werkelijkheid. Met Virtual Engineering is dit mogelijk. Je kunt het ontwerp projecteren via VR-bril en de HoloLens in de ruimte. Met meerdere specialisten kun je op deze manier het ontwerp nalopen. Dit kan ook vanaf een externe locatie. Je kunt alle raakvlakken checken; zijn we iets vergeten, sluit alles naadloos aan of zijn er clashes? Daarnaast kunnen we met alle disciplines binnen het project een virtuele “ronde” maken; kloppen de verhoudingen, is de opstelling handig, heb je voldoende ruimte voor onderhoud en bediening? Zo ontdek je met Virtual Engineering die ene fout die niemand ziet!

Ontdek de nieuwste samenwerkingsmogelijkheden!

Dit kan eenvoudig via Trimble Connect of Navisworks. Trimble Connect is een online gebruikersvriendelijke platform om via de cloud te kunnen werken aan BIM-projecten vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering. Met Trimble Connect worden bouwteams ondersteund door projectleden van diverse disciplines welke binnen het team met elkaar worden verbonden. Vanaf elke locatie en op elk gewenst moment kunnen projectleden toegang krijgen om actuele informatie op te halen via een device of smartphone. Het samenwerkingsplatform is cloud-based en combineert informatie (automatisch) van ruim twintig 2D- en 3D- bestandsformaten overzichtelijk in één platform met behoud van intelligentie, maatvoering, mark-up tools en clash-informatie.

Voordelen als BESA de Virtual Engineering toepast bij jouw project:

  • De Microsoft HoloLens werkt draadloos en zonder smartphone of computer;
  • Interactief meekijken op afstand vanaf een externe locatie (via Teams), dus altijd dichtbij het project;
  • Mogelijke clashes worden vroegtijdig opgespoord, faalkosten worden gereduceerd;
  • Efficiënt ontwerpproces;
  • Onvergetelijke projectbeleving!

Zelf ontdekken?

Altijd al eens het gebruik van de HoloLens of VR-bril willen ervaren en ben je nieuwsgierig naar wat AR en VR voor de bouw en de industrie kan betekenen? Grijp deze kans en maak een afspraak met één van onze specialisten om het zelf te ervaren! Je kunt bellen met 0599-211913.

© Copyright Trimble Inc.