3D Laserscanning

In de huidige wereld van engineering is 3D laserscanning niet meer weg te denken. Met deze techniek wordt de bij de engineering betrokken omgeving ingemeten met een roterende laserafstandsmeter.  Het resultaat hiervan is een 3D omgeving, welke gebruikt kan worden bij onder andere BIM.

Quality Control

Door deze 3D omgeving te koppelen met de 3D modellen van jouw project is het mogelijk om een ‘kwaliteitscheck’ op jouw project toe te passen. Zo kan met de 3D scanner bekeken worden of de gerealiseerde onderdelen van het project ook daadwerkelijk op de juiste plek staan. Op deze manier kan al in een vroeg stadium ingegrepen worden op mogelijk gebrek aan kwaliteit van de uitvoering.

BIM & VR

Naast een 3D omgeving in de vorm van een ‘pointcloud’, is het mogelijk om een fotoviewer te genereren. Hiermee kunnen verschillende 360° foto’s van de gescande locatie bekeken worden. Dit kan onder andere goed van pas komen bij communicatie tussen diverse bij het project betrokken partijen.

Met de toevoeging van een VR bril of een HoloLens is het mogelijk om door jouw project heen te lopen en daardoor meteen een indruk te krijgen van hoe de projectomgeving er uit ziet nadat deze gerealiseerd is.

Voordelen voor jou op een rijtje:

  • De term “maatvoering in het werk controleren” kan van de tekening verdwijnen, doordat in de ontwerpfase een 3D laserscan wordt gemaakt.
  • Besparing van tijd, meetwerkzaamheden zijn immers niet meer nodig.
  • Zeer nauwkeurige metingen tot op de millimeter voorkomen extra kosten door meetfouten.
  • Makkelijker nieuwe constructies in bestaande situaties te integreren, zonder het verplaatsen van bestaande onderdelen.

Vragen? Wij helpen u graag.

Contact

Sectie

Sectie