Levensloopbestendig verbouwen

π—©π—²π—Ώπ—―π—Όπ˜‚π˜„ π˜„π—Όπ—Όπ—»π—―π—Όπ—²π—Ώπ—±π—²π—Ώπ—Άπ—·

Familie Wolters heeft de wens om hun woonboerderij duurzaam en levensloopbestendig te verbouwen, maar met behoud van originele details.

π‘ˆπ‘–π‘‘π‘‘π‘Žπ‘”π‘–π‘›π‘”:

De uitdaging binnen dit project is om de originele details, zoals gebinten te laten staan en hun wensen daarbij aan te laten sluiten. Daarnaast moet er met het verbouwplan rekening worden gehouden met de scheefstand van de gebinten, muren en dakconstructie die is ontstaan in ruim honderd jaar.

𝐷𝑒 π‘œπ‘π‘™π‘œπ‘ π‘ π‘–π‘›π‘”:

Eerst is de bestaande situatie in beeld gebracht met behulp van een 3D-scanner voor een nauwkeurig (1mm) uitgangspunt. Dit is toegepast, omdat de woning in 1909 is gebouwd en er veel scheefstand is. Hierna is in overleg met de opdrachtgever een ontwerp gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met hun wensen. Om een goed beeld te krijgen van het toekomstige eindresultaat hebben we gebruik gemaakt van virtual engineering, middels VR-bril en HoloLens. Het ontwerp is vervolgens uitgewerkt naar technische tekeningen en constructieberekeningen, geschikt voor de bouwkundige aannemer en de installateur.

π—˜π˜…π—½π—²π—Ώπ˜π—Άπ˜€π—²π˜€:#3D#virtualengineering#modelleren#revit#enscape#ontwerpen#VR#HoloLens

Indien u zelf bouw- of verbouwplannen heeft, kunt u uiteraard geheel vrijblijvend contact opnemen met BESA. Dit kunt u doen door te bellen naar 0599-211913 of door het sturen van een mail naar info@besa.nl.